ZF 24

Prima tranşă de bani din PNRR va ajunge în România până la finalul anului

Prima tranşă de bani din PNRR va ajunge în România...

Autor: Andreea Tobias

17.09.2021, 20:42 310

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, vine în România pe 27 septembrie, semn că PNRR a fost aprobat, spune Florin Cîţu. Potrivit premierului, până la finalul anului va veni primul avans din PNNR.

„Cealaltă veste bună este că din cei 48 de miliarde de euro din toate programele de dezvoltare, rezilienţă din Europa, 9,7 miliarde de euro sunt pentru transport. Aşa cum am spus, o sumă importantă se alocă României pentru transport”, a declarat, vineri seară, Florin Cîţu.

Ursula von der Leyen vine pe 27 septembrie în România, pentru că până în 25 este în Statele Unite, a adăugat premierul, negând orice alte zvonuri de pe piaţă, potrivit cărora preşedinta Comisiei Europene vine după 25 pentru că este data congresului PNL.

Până la finalul anului va ajunge primul avans din PNNR, a afirmat prim-ministrul.

Anterior, eurodeputatul Gheorghe Falcă anunţa că preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a participat la toate semnările programelor naţionale de redresare şi rezilienţă şi de aceea vine şi în România. Falcă spunea că banii din PNRR nu sunt în pericol din cauza crizei politice de la Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO