ZF 24

Pentru prima dată, RBL, cea mai puternică organizaţie antreprenorială din România, se revoltă împotriva modului cum se guvernează România şi a promisiunilor preşedintelui Iohannis: În decembrie, la învestirea noului Guvern, s-au promis multe lucruri; În schimb au fost doar vorbe, pentru că nu s-a făcut nimic şi avem şi o criză politică care nu aduce nimic bun

Pentru prima dată, RBL, cea mai puternică organizaţie...

Autor: Ştefan Stan

11.09.2021, 19:00 4475

RBL, Romanian Business Leaders, cea mai cunoscută organizaţie antreprenorială din România, îi reaminteşte preşedintelui că în decembrie au fost promise multe lucruri, dar nu s-au făcut, rămânând doar vorbe. 

”În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern aţi declarat următoarele:  ”Cetăţenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educaţie, în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei dar şi combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate”. Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil”, spune RBL.

Citiţi mai jos scrisoarea deschisă integrală: 

Romanian Business Leaders vă adresează această scrisoare în numele a peste 200 de antreprenori români, prezenţi astăzi la cea de-a 9-a ediţie a Summitului Romanian Business Leaders.

După un an cu dificultăţi economice nemaiîntâlnite, dar şi după alegerile din 2020, mediul privat şi societatea per ansamblu au sperat la 4 ani de linişte politică, în care să ne concentrăm eforturile pe construcţia economică şi pe reformele administrative.

Aşteptările antreprenorilor români şi ale mediului de afaceri, la a căror îndeplinire am investit, la rândul nostru, enorm de mult timp şi energie au fost:

  • Implementarea cu profesionalism a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru o Românie prosperă,
  • Simplificare administrativă pentru o Românie competitivă,
  • Digitalizarea administraţiei pentru o Românie modernă,
  • Modernizarea sistemului de învăţământ pentru o Românie cu adevărat educată,
  • Gestionarea eficientă a pandemiei pentru o Românie însănătoşită.

A trecut deja aproape un an din cei 4 până la noul ciclu electoral, şi nu doar că nu au fost făcute progrese prea mari, dar şi ce a fost început urmează a fi blocat de lupte politice sterile şi pierzătoare pentru români şi România.

În decembrie anul trecut, la învestirea noului Guvern aţi declarat următoarele:  ”Cetăţenilor români li s-au promis restructurarea Statului, reforme importante în Sănătate, Educaţie, în marile sisteme publice, reducerea birocraţiei dar şi combaterea eficientă a pandemiei, campania de vaccinare, relansarea economiei, respectul pentru contribuabili. Toate aceste lucruri vor fi livrate, trebuie să fie livrate.”

Astăzi aceste vorbe rămân fără acoperire, pentru că în criza politică prelungită care se preconizează şi pentru care nu se întrevede o rezolvare, nu se va putea construi nimic durabil.

Domnule Preşedinte, motivul pentru care vă adresăm această scrisoare este acela că instituţia Preşedinţiei are  datoria  de a readuce stabilitatea şi încrederea în clasa politică, exercitând rolul constituţional de mediator între puterile politice, punând în frunte interesele României. Asta este ceea ce aşteaptă cetăţenii acestei ţări de la dumneavoastră, asta ne dorim şi noi, antreprenorii români.

 

Romanian Business Leaders (RBL) este o organizaţie antreprenorială care activează de peste 10 ani în România, apolitică, neguvernamentală şi non-profit care oferă o platformă de acţiune şi implicare socială pentru 1.000+ antreprenori şi executivi de top din mediul de business privat.

RBL este membru fondator al Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), o iniţiativă privată care oferă o bază coerentă pentru consultare cu Guvernul şi alte instituţii publice pe teme care au impact asupra climatului economic şi de afaceri din România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO