ZF 24

Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti au revenit pe scădere în luna iunie în majoritatea cartierelor

Preţurile apartamentelor vechi din Bucureşti au revenit...

Autor: Cristi Moga

06.08.2014, 17:19 1097

Preţurile medii solicitate pe trei camere în blocurile vechi din Bucureşti au scăzut din nou sub 75.000 de euro, iar în jumătate dintre cartierele analizate proprietarii aşteaptă preţuri în jurul valorii de 60.000 de euro, finanţabile prin programul Prima casă.

Preţurile solicitate pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti au revenit în iulie pe scădere, fiind consemnat un declin mediu de 2,7%, după ce în prima jumătate a acestui an proprietarii din Capitală au testat piaţa cu valori mai mari, potrivit indexului imobiliar al ZF, realizat în colaborare cu firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker, pe baza ofertelor din Anunţul Telefonic.

Astfel, la finalul lunii iulie, preţul mediu solicitat pentru apartamentele vechi cu trei camere din Bucureşti a revenit la nivelul din mai, de 74.750 de euro, fiind uşor mai scăzut decât cel din iulie 2013, când pentru acelaşi tip de apartamente preţurile solicitate erau de 74.800 de euro, potrivit Indexului ZF.

Totuşi, faţă de prima lună a acestui an, preţurile medii din Bucureşti sunt cu circa 2.000 de euro mai ridicate.

Ajustarea de preţ din luna iulie a fost determinată în primul rând de valorile mai mici solicitate în zonele Titan şi 1 Mai, unde preţurile au scăzut cu 10-15%, revenind practic la nivelul de la începutul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO