ZF 24

Preşedintele Iohannis, după acordul de la Bruxelles: România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii

Preşedintele Iohannis, după acordul de la Bruxelles:...

Autor: Dorin Oancea

10.12.2020, 21:26 245

Liderii europeni au ajuns la un acord pentru deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene şi a pachetului de redresare economică, a anunţat pe Twitter preşedintele Klaus Iohannis. 

„Acord important astăzi prin deblocarea viitorului buget al Uniunii Europene şi a pachetului de relansare economică. România este pregătită să folosească aceste fonduri pentru reforme şi investiţii în sectoare cheie, în beneficiul tuturor românilor”, arată mesajul.

Preşedintele a participat la reuniunea Consiliului European.

Liderii ţărilor Uniunii Europene şi ai instituţiilor comunitare au ajuns, joi, în cursul reuniunii Consiliului European, la un acord privind aprobarea bugetului multianual şi a Planului de relansare economică post-pandemie, în contextul în care procedurile erau blocate de Ungaria şi Polonia.

"Acord în privinţa bugetului multianual şi a Planului de relansare «Viitoarea generaţie UE». Acum putem începe implementarea şi reconstruirea economiilor noastre. Planul de relansare crucial va stimula tranziţia ecologică şi digitală", a anunţat, prin Twitter, Charles Michel, preşedintele Consiliului European.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO