ZF 24

Preşedintele Iohannis despre clanurile interlope: Există la MAI o preocupare reală, nu se poate rezolva peste noapte

Preşedintele Iohannis despre clanurile interlope:...

Autor: Vasile Magradean

12.08.2020, 19:37 211

Preşedintele Klaus Iohannis susţine că în cazul interlopilor există la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) o preocupare reală, fiind vorba de o problemă care nu se poate „rezolva peste noapte”.

Întrebat miercuri într-o conferinţă de presă ce crede despre faptul că şefi Poliţiei Române ar fi mers în să negocieze înmormânarea unui interlop, Klaus Iohannis a spus că aceste chestiuni sunt ”chestiuni foarte îngrijorătoare”.

„Am discutat de două ori cu ministrul de Interne şi cu şeful Poliţiei, la MAI există o preocupare reală, se organizează şi se iau măsuri, însă nu trebuie să ne aşteptăm să se rezolve peste noapte aceste chestiuni”, a spus Iohannis.

Acesta a subliniat că prea mulţi ani, în timpul guvernărilor PSD aceşti interlopi au fost toleraţi, iar acum nu mai sunt toleraţi.

„Lupta împotriva clanurilor este una de durată”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a adăugat că problema clanurilor de interlopi este una de ”siguranţă a cetăţeanului”.

”Această chestiune este una care necesită foarte multă şi implicare şi atenţie din partea mai multor ministere şi a unor instituţii. Am discutat despre aceste chestiuni şi ştiu că se lucrează foarte serios pentru a combate aceste clanuri sau cum apare în literature de specialitate, crimă organizată”, a mai spus preşedintele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO