ZF 24

Preşedintele Iohannis a promulgat legea consumatorului vulnerabil. Se aplică de la 1 noiembrie

Preşedintele Iohannis a promulgat legea consumatorului...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.09.2021, 14:38 1127

Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost promulgată, joi, de preşedintele Klaus Iohannis, transmite Preşedinţia.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Legea privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil a fost adoptată pe 7 septembrie de Parlament. Legea urmează să se aplice de la 1 noiembrie.

„Legea privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie a fost adoptată! Am votat Pentru! Totodată, vreau să le mulţumesc colegilor parlamentari care au înţeles cât de importantă este legea şi au adoptat şi amendamentele pe care le-am propus cu colega mea Raluca Turcan pentru ca legea să se aplice începând cu data de 1 noiembrie 2021”, anunţa ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Conform acestuia, măsurile vor afecta peste 10 milioane de români.

Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea marţi, că Parlamentul a îmbunătăţit proiectul legii consumatorului vulnerabil, pentru că termenul de aplicare din proiectul guvernului era 1 septembrie 2022: „Culmea e că vine premierul şi mă ceartă pe mine... Culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ”.

Premierul Florin Cîţu declara pe 6 septembrie că este pregătit să îşi asume răspunderea pe Legea consumatorului vulnerabil, în cazul în care Parlamentul României nu aprobă această lege într-o săptămână.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO