ZF 24

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, la DNA: Ne susţinem nevinovăţia prin actele pe care le avem

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, la DNA: Ne susţinem nevinovăţia prin actele pe care le avem
31.10.2011, 14:02 108
Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, s-a prezentat luni la sediul DNA, în dosarul excluderii Universităţii Craiova în care a fost pus sub învinuire.

Mircea Sandu a ajuns la sediul DNA însoţit de avocatul său, Cristian Ene, scrie Mediafax.

"Este aceeaşi rezoluţie pe care au primit-o şi ceilalţi colegi ai mei din Comitetul Executiv. Noi ne susţinem nevinovăţia prin actele pe care le avem, respectiv statutul FIFA, statutul FRF, actul de decizie al Comitetului Executiv, iar în final vom vedea ce se întâmplă. Nu ştiu de ce a ajuns acest caz la DNA, pentru că legea de funcţionare a DNA se referă la corupţie. Acum o să vedem ce se întâmplă", a spus Mircea Sandu.

În legătură cu decizia excluderii Universităţii Craiova, Mircea Sandu a spus că este una "corectă, statutară", pe care o va apăra "până în pânzele albe".

În dosarul excluderii Universităţii Craiova au fost puse sub învinuire Federaţia Română de Fotbal şi Liga Profesionistă de Fotbal. Mai sunt învinuiţi preşedinţii acestor foruri, Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, şi de alţi 10 membri ai Comitetului Executiv al FRF.

Aceştia sunt învinuiţi de abuz în serviciu şi de sustragere de bunuri de sub sechestru şi riscă o pedeapsă cuprinsă între şase luni şi 15 ani de închisoare.

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a fost audiat joi la DNA în acest dosar, el declarând că nu se consideră vinovat întrucât nu a făcut decât să respecte regulamentele în acest caz.

În urmă cu o zi, la DNA fuseseră Marian Rusen, Cornel Sfaiţer, Ştefan Stana, Paul Costaş şi Cristian Bobar.

Potrivit documentului de începere a urmăririi penale, acţiunea procurorilor DNA în acest caz a fost pornită pe baza plângerii penale depuse de gruparea Universitatea Craiova, la 16 septembrie 2011. Clubul oltean a cerut începerea urmăririi penale faţă de cei zece membri ai Comitetului Executiv al FRF care au votat excluderea Universităţii Craiova din FRF, pe care i-a acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

În motivarea plângerii penale se arată că Mircea Sandu, Dumitru Dragomir, Octavian Goga, Cornel Şfaiţer, Marin Rusen, Ştefan Stana, Cristian Bobar, Paul Costaş, Sorin Ţerbea şi Vasile Avram, membri ai Comitetului Executiv, au adoptat măsura excluderii provizorii a SC Fotbal Club U Craiova SA, în condiţiile în care acest club nu a încălcat în niciun fel Statutul FRF, fără a arăta şi motiva cauzele acestei decizii.

Plângerea penală arată că gruparea craioveană a suferit un prejudiciu de peste 50 de milioane de euro, reprezentând drepturile federative ale celor 39 de jucători deveniţi liberi de contract şi preluaţi de alte cluburi în urma excluderii Universităţii Craiova.

Tot în plângerea penală se arată că Marian Rusen se afla în conflict de interese la luarea deciziei de excludere a Universităţii Craiova. Rusen a votat excluderea Craiovei, iar formaţia al cărei preşedinte este, Juventus Bucureşti, a luat locul Universităţii din Liga a II-a.

Din actele aflate la dosar, procurorii au ajuns la concluzia că măsura excluderii provizorii a Universităţii Craiova luată de Comitetul Executiv al FRF nu a fost motivată detaliat cu abaterilor comise, nespecificându-se în ce constă gravitatea acestor încălcări ale Statutului Federaţiei. Procurorii arată că hotărârea de excludere a clubului oltean a fost pusă în aplicare imediat, deşi era provizorie şi nedefinitivă, astfel că SC Fotbal Club U Craiova SA nu a avut posibilitatea unei căi de atac înainte de producerea efectelor juridice, în condiţiile în care dreptul la apărare nu poate fi îngrădit sau limitat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO