ZF 24

Preşedintele american Joe Biden a semnat un proiect de lege de apărare de 770 de miliarde de dolari pentru 2022

Preşedintele american Joe Biden a semnat un proiect de...

Autor: Andrei Şerbănescu

02.01.2022, 20:03 234

Preşedintele american Joe Biden a semnat Legea privind Autorizarea Apărării Naţionale, sau NDAA, pentru anul fiscal 2022, care autorizează cheltuieli de 770 de miliarde de dolari pentru apărare, a anunţat luni Casa Albă, potrivit Reuters.

La începutul acestei luni, Senatul şi Camera Reprezentanţilor au votat cu o majoritate covârşitoare pentru proiectul de lege, cu sprijin puternic atât din partea democraţilor, cât şi a republicanilor pentru politica anuală de stabilire a legislaţiei pentru Departamentul Apărării.

„Legea oferă beneficii vitale şi îmbunătăţeşte accesul la justiţie pentru personalul militar şi familiile acestora şi include autorităţi esenţiale pentru a sprijini apărarea naţională a ţării noastre”, a spus Biden într-o declaraţie după semnarea proiectului de lege.

NDAA este urmărită îndeaproape de o gamă largă de industrii şi alte interese, deoarece este una dintre singurele iniţiative legislative majore care devine lege în fiecare an, abordând o gamă largă de probleme. NDAA a devenit lege în fiecare an timp de şase decenii.

Proiectul autorizează cu aproximativ 5% mai multe cheltuieli militare decât anul trecut şi include o creştere a salariului cu 2,7% pentru trupe şi mai multe achiziţii de avioane şi nave marine, pe lângă strategiile militare care privesc ameninţărilor geopolitice, în special din partea Rusiei şi Chinei.

NDAA include 300 de milioane de dolari pentru Iniţiativa de asistenţă pentru securitate a Ucrainei, 4 miliarde de dolari pentru Iniţiativa europeană de apărare şi 150 de milioane de dolari pentru cooperarea în domeniul securităţii baltice.

În ceea ce priveşte China, proiectul de lege include 7,1 miliarde de dolari pentru Iniţiativa de descurajare din Pacific şi o declaraţie de susţinere a Congresului pentru apărarea Taiwanului, precum şi o interdicţie ca Departamentul Apărării să achiziţioneze produse prin muncă forţată din regiunea Xinjiang din China.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO