ZF 24

Premierul Poloniei: Europa de Est are nevoie cat mai repede de euro

Premierul Poloniei: Europa de Est are nevoie cat mai repede de euro
26.02.2009, 15:28 23

Prim-ministrul polonez Donald Tusk a afirmat ca problemele cu care se confrunta Europa de Est sunt un argument viabil pentru modificarea criteriilor de adoptare a monedei unice europene.

Declaratia lui Tusk vine la numai o zi dupa ce omologul sau ungar Ferenc Gyurcsany a pledat pentru accelerarea procesului de aderare la zona euro.
Tusk a mentionat ca Polonia va trebui sa ia masuri rapide pentru a intra in mecanismul european al ratelor de schimb ERM-2 in aceasta vara si pentru a renunta la zlot in favoarea euro incepand cu 2012.

“Pentru a realiza cu succes strategia pe care o avem in vedere, va trebui sa purtam discutii cu partenerii”, a declarat Tusk. “Merita sa construim un set de argumente care sa simplifice procesul de adoptare a monedei euro. Impreuna cu ceilalti aspiranti la pozitia de membri ai zonei euro, trebuie sa analizam accelerarea etapelor pentru a avea un termen mai realist de adoptare a monedei unice europene.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO