ZF 24

Preluarea RTB Bor de catre Cuprom, contestata de primarul orasului sarb Bor

08.03.2007, 15:23 17

Primarul orasului Bor, Branislav Rankic, membru in Parlamentul Serbiei din partea Partidului Radical, a declarat ca va solicita guvernului sarb sa lanseze o investigatie referitoare la vanzarea producatorului minier RTB Bor catre compania romana Cuprom, potrivit site-ului B92.

Rankic a spus ca vanzarea RTB Bor a avut loc in circumstante dubioase si suspecteaza ca cineva a primit un comision.

El a adaugat ca va invita in curand cetatenii orasului la nesupunere civica, in semn de protest.

"Cele mai importante resurse naturale ale tarii au fost vandute romanilor la un pret inadecvat si avem suficiente argumente pentru a afirma ca cineva a primit un comision pentru facilitarea vanzarii", a declarat Rankic.

El a aratat ca RTB Bor a fost vanduta in pofida numeroaselor probleme nerezolvate legate de proprietate si a spus ca producatorul datoreaza 370 de milioane de dinari companiilor publice locale.

Cuprom a cumparat RTB Bor prin licitatie, pentru 400 milioane de dolari (304 milioane de euro), oferind cu 60 de milioane de dolari mai mult decat un consortiu format din East Point, din Cipru, si fondul britanic de investitii ORN. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO