ZF 24

Preluarea pachetelor minoritare la CEZ Distributie si CEZ Vanzare, deal-ul anului

25.12.2009, 11:12 20

Preluarea de catre cehii de la CEZ a pachetelor minoritaredetinute de Fondul Proprietatea si Electrica la CEZ Distributie siCEZ Vanzare reprezinta cea mai mare tranzactie a anului 2009,conform datelor centralizate de ZF. Alte deal-uri importante aufost achizitia de Cosmote Group a Zapp pentru 207 mil. euro (sumain care sunt incluse si datorii de 146 mil. euro) sau de catre CVCa operatiunilor locale al AB InBev.

In total, piata locala de fuziuni si achizitii (M&A) a atins987 mil. euro in perioada iulie-noiembrie 2009, nivel aproape dublucomparativ cu cel inregistrat in prima jumatate a anului, candvaloarea era de numai 453 mil. euro.

Piata a fost revigorata pe sfarsit de an de tranzactiile decirca 200 mil. euro semnate de fondurile de investitii care auintrat in domenii precum retailul alimentar, serviciile medicaleprivate, imobiliarele sau internetul.

Printre cele mai recente tranzactii se numara preluarea de catreEnterprise Investors a retailerului cu discount Profi, pentru carea platit 66 mil. euro si vanzarea de catre familia Marcu a unuipachet minoritar din MedLife intr-un deal de 20 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO