ZF 24

Povestea românului care conduce un hotel de 4 stele la Rio

Povestea românului care conduce un hotel de 4 stele la Rio

Autor: Pro TV

04.06.2014, 16:24 630

Cateva zile ne mai despart de Campionatul Mondial de fotbal, cel mai asteptat eveniment sportiv al anului. Rio de Janeiro fierbe in valtoarea pregatirilor si milioane de brazilieni asteapta ziua de 12 iunie, ca sa rescrie istoria, scrie ProTV.

Printre ei se afla si un roman de-al nostru. Merdin a plecat din tara acum 20 de ani. A ajuns manager de hotel si este unul dintre putinii care au curajul sa intre in cartierele rau famate din Rio, fara sa ii fie teama. Colegii nostri, de la stirile din sport, Violeta Colgiu si Iulian Nedelcu, l-au insotit si au vazut ce se ascunde in spatele faimoaselor plaje de la Rio.

Merdin Burmambert este un roman din Mangalia. Povesteste ca a ajuns in Brazilia dintr-o intamplare.

In 1995 a primit propunea sa lase meseria de chelner din Romania pentru mai multi bani la Rio de Janeiro. A acceptat fara sa clipeasca iar acum, dupa 20 de ani, nu regreta pasul facut. E managerul unui hotel de 4 stele amplasat pe una dintre cele mai frumoase plaje din Rio, e fericit si respectat. Din cand in cand, dorul de tara ii aminteste ca inima lui a ramas in Romania.

“Avem 4-5 prieteni romani, ne intalnim o data pe luna, incercam sa facem niste mititei dar nu reusim, mai vorbim romaneste, bem un vin, un sprit si ne inecam necazurile”, povesteste Merdin Burmambert.

Citiţi mai multe despre Merdin, românul din Mangalia care a ajuns în Brazilia, pe Stirile ProTV

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO