ZF 24

Politicul a găsit până la urmă un bancher pentru postul liber de vicepreşedinte de la EximBank

Crina Cosma a fost desemnată vicepreşedinte executiv al EximBank

Crina Cosma a fost desemnată vicepreşedinte executiv al EximBank

Autor: Razvan Voican

29.04.2014, 00:00 1315

Ministerul Finanţelor, care deţine 95,37% din acţiunile EximBank, a desemnat-o pe Crina Cosma, aflată în ultima parte a carierei de bancher, pentru ocuparea celui de-al doilea post de vicepreşedinte executiv al băncii de stat. Crina Cosma va avea în aria de responsabilitate partea de operaţiuni, IT şi risc.

Postul de vicepreşedinte era liber de un an şi jumătate, practic de când echipa fostului preşedinte Ionuţ Costea a părăsit banca în toamna lui 2012 în condiţiile în care politicul s-a dovedit incapabil până acum să găsească un candidat care să treacă de procesul de autorizare de la BNR.

Şi nominalizarea Crinei Cosma urmează să fie supusă aprobării băncii centrale. În ultimii 15 ani ea a deţinut diferite funcţii de conducere în trei dintre cele mai mari bănci greceşti de pe piaţă - Alpha Bank, Bancpost şi Banca Românească. În perioada 2007 – 2013 a ocupat mai întâi poziţia de director general adjunct al Băncii Româneşti (asigurând şi interimatul la nivel de director general în perioada 2009 – 2010), iar după 2011 a fost consilier al directorului general.

Crina Cosma a venit în EximBank de câteva luni pe un post de consilier al preşedintelui Traian Halalai, care a lucrat şi el la Banca Românească din 2006 până în 2012 ca vicepreşedinte executiv pe financiar. Echipa de conducere a EximBank va fi formată astfel din Traian Halalai, Paul Ichim şi Crina Cosma.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO