ZF 24

Poliţia Capitalei: Cinci membri ai Guvernului, amendaţi după petrecerea de ziua premierului

Poliţia Capitalei: Cinci membri ai Guvernului, amendaţi...

Autor: Cosmin Pirv

31.05.2020, 00:00 349

Poliţia Capitalei a anunţat, sâmbătă, că cinci membri ai Guvernului au fost amendaţi, după ce au apărut într-o fotografie fumând sau fără măşti de protecţie în biroul premierului Ludovic Orban. Acesta a declarat că incidentul a avut loc de ziua lui.

Potrivit Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, doi miniştri au au fost sancţionaţi cu câte două amenzi contravenţionale fiecare, în cuantum de 3.000 de lei pentru fiecare persoană, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară şi pentru fumat în spaţii în care acest lucru este interzis.

Alte două persoane au fost sancţionate cu amendă în valoare de 2500 de lei pentru fiecare, pentru nepurtarea măştii de protecţie sanitară.

A cincea persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 1000 de lei pentru purtarea măştii de protecţie în mod necorespunzător.

Potrivit unei informări a Guvernului, premierul a plătit sâmbătă două amenzi prin intemediul platformei ghiseul.ro.

„Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai a.c., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3000 de lei, la cuantumul maxim prevăzut de lege, pentru fumat şi nepurtarea măştii în spaţii închise”, au transmis reprezentanţii Guvernului.

O poză în care premierul fumează, în biroul său, în care mai sunt şi alţi miniştri, a devenit virală. Ludovic Orban a precizat, pentru MEDIAFAX, că poza a fost făcută cu ocazia zilei sale de naştere şi că, dacă este nevoie, va plăti amenda pentru că a fumat într-un spaţiu închis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO