ZF 24

Pogea anunta maine cate credite poate sa dea fiecare banca pentru Prima Casa

28.06.2009, 16:11 17

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, va prezenta maine intr-o conferinta de presa ofertele bancilor care vor sa dea credite în cadrul programului Prima Casă, precum si volumului alocat pentru fiecare banca participanta. Pentru programul Prima Casa au depus oferte 20 de banci, in valoare totala de 1,45 mld. euro, peste plafonul de 1 mld. euro stabilit pentru 2009. Pentru incadrarea in plafon urmeaza sa se efectueze alocari pro-rata, proportional cu suma propusa initial de fiecare banca.

Bancile care au depus oferte sunt BCR, BRD, Raiffeisen, CEC Bank, Alpha Bank, Volksbank, Banca Transilvania, Bancpost, Banca Romaneasca, Piraeus Bank, Leumi Bank, ATE Bank, Intesa San Paolo Bank, Credit Europe, OTP Bank, Unicredit, ING, Emporiki, Millenium Bank, Garanti Bank.Valoarea totala a ofertelor este de 1,45 mld. euro.

Bancile care se încadreaza în criteriile stabilite urmeaza sa semneze conventii de garantare cu Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO