ZF 24

Plangere a actionarilor BIR la Curtea Europeana

20.07.2007, 17:21 21

Ministerul Afacerilor Externe informeaza ca plangerea formulata de 2.188 de actionari ai BIR la Curtea Europeana de la Strasbourg a fost comunicata Guvernului roman la 3 iulie 2006 pentru ca acesta sa prezinte observatiile sale asupra admisibilitatii si fondului plangerii.
Prejudiciul reclamat de actionarii Bancii Internationale a Religiilor (BIR) la Curtea Europeana a Drepturilor Omului s-ar ridica la 600 de milioane de euro.
Ministerul Afacerilor Externe subliniaza, intr-un comunicat, faptul ca plangerea formulata de 2.188 actionari ai BIR a fost comunicata Guvernului roman la 3 iulie 2006 pentru ca acesta sa prezinte observatiile sale asupra admisibilitatii si fondului plangerii, insa reclamatia nu a fost declarata admisibila printr-o decizie de admisibilitate care sa fie comunicata Executivului.
In decembrie 2003, actionarii BIR informau ca au facut plangere la Curtea Europeana, solicitand despagubiri statului roman in valoare de 106 milioane de dolari, pe motiv ca banca a fost declarata falimentara in mod nelegal. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO