ZF 24

Pierre de Labouchere, CEO al JTI: Nu suntem imuni la criza financiara

22.10.2008, 18:45 14

Pierre de Labouchere, directorul executiv al Japan Tobacoo International, al treilea producator mondial de tutun cu afaceri de opt miliarde de dolari anul trecut, a revenit dupa 14 ani in Romania si spune ca va continua investitiile pe plan local si va crea un business center in urma caruia Romania va asigura management pentru alte doua tari, Croatia si Bulgaria.

"Am inceput sa folosim fabrica din Romania ca o sursa de export pentru alte tari. Deja exportam catre tarile baltice, catre Ungaria, Bulgaria, Serbia si Andora si avem planuri sa dezvoltam aceasta activitate in viitor. Acum ca Romania este membra a Uniunii Europene este una dintre optiunile noastre atunci cand vorbim de exporturi. Pentru urmatorii doi, trei ani avem planuri de investitii pentru a creste atat capacitatea fabricii pe care o detinem in Romania, cat si calitatea echipamentelor", a spus Labouchere, care detine functiile de presedinte si CEO al JTI.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine de ce industria tutunului este mai putin expusa crizei financiare in comparatie cu alte industrii de bunuri de larg consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO