ZF 24

Pierre Audoin: Criza reduce la jumatate cresterea de pe softul de business

06.11.2008, 17:33 20

Ca urmare a crizei economice, in 2009 piata ERP (Enterprise Resource Planning) din Romania va creste la jumatate fata de rata din 2008, conform unui studiu realizat de compania de consultanta Pierre Audoin Consultants.

"Potentialul pietei de solutii si servicii ERP din Romania este, fara indoiala, unul din cele mai mari din regiune, dupa cele din Rusia si Polonia. Insa, din pacate, chiar si in ultimii ani care au fost considerati de varf pentru economia romaneasca, adoptarea solutiilor ERP a fost mult mai lenta decat se previziona. Infirmand previziunile de crestere de peste 25% anual, piata de ERP din Romania a crescut cu doar 18,9% in 2007 – 15,7% in software si 21,7% in servicii de implementare", spun oficialii PAC.

Cu 120 milioane euro in total software si servicii, piata ERP din Romania ramane inca una din cele mai slab dezvoltate din regiune din grupul tarilor importante.

Eugen Schwab-Chesaru, Managing Director PAC pentru Europa Centrala si de Est declara ca “anul 2008, va marca un prim pas inapoi in acelerarea dezvoltarii pietei de ERP, in special din cauza ultimului trimestru. Astfel, pentru 2008, PAC asteapta o crestere a pietei ERP totale din Romania cu aproximativ 15%, insa doar 13-14% in licente si mentenanta si putin peste 17% in servicii de implementare.”

Impactul crizei financiare mondiale, dar mai ales a recesiunii economice in majoritatea tarilor dezvoltate, va fi puternic resimtit si in Romania. PAC a analizat impactul crizei in diverse sectoare verticale si rasfrangerea asupra investitiilor in IT si astfel a previzionat o crestere de sub 8% pentru piata ERP din Romania in 2009.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO