ZF 24

Pierre Audoin Consultants a revizuit in scadere estimarile privind cheltuielile publice in IT

09.07.2007, 12:10 20

Firma de consultanta Pierre Audoin Consultants (PAC) a revizuit in sens negativ estimarile cu privire la cheltuielile IT in general si cele pentru software si servicii informatice in particular, ale sectorului public din Romania, in acest an, de la 110 milioane euro la 75 milioane euro.
Anterior, PAC prevedea pentru anul 2007, intr-un scenariu pesimist privind evolutia prognozata a investitiilor IT din sectorul public din Romania, aproape 110 milioane euro ca servicii de proiect IT ("project services", unde sunt incluse servicii de consultanta, integrare, dezvoltare software, training), potrivit unui comunicat al companiei transmis astazi.
"Urmare a instabilitatii politice si a lipsei puterii de decizie la nivel guvernamental, Pierre Audoin Consultants vede sectorul public trecand de la pozitia de locomotiva a cresterii pietei IT, la aceea de frana in dezvoltarea industriei de soft si servicii informatice din Romania", se spune in comunicat.
Studiul "Software and IT Services Industry (SITSI) Romania" realizat de PAC evalueaza anual situatia pietelor de software si servicii informatice in contextul cheltuielilor IT din 21 de tari, unde sunt incluse sase din Europa Centrala si de Est, respectiv Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Rusia si Slovacia. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO