ZF 24

Piata tranzactiilor cu proprietati comerciale din Romania a revenit la nivelul din 2003

02.12.2009, 15:12 25

Activitatea pe piata tranzactiilor cu proprietati comerciale dinRomania a inghtat in prima jumatate a anului, piata coborand lanivelul anului 2003, cand oferta de active era aproape inexistenta,se arata intr-un raport al companiei de consultanta imobiliara DTZEquinox.

"Piata este saraca in tranzactii, nivelul de activitate fiindsimilar celui din 2003. Instabilitatea economica si accesul limitatla finantare au generat anumite schimbari in ceea ce privestenatura tranzactiilor, inregistrandu-se astfel primele tranzactiicare au implicat vanzatori cu dificultati - distressed sellers-, cuexemple in segmentul rezidential si de retail", noteaza compania deconsultanta.

Potrivit datelor DTZ, piata tranzactiilor impbiliare din primajumatate a anului a atins un volum de 26 de milioane de euro, ceeace reprezinta o scadere cu 97% fata de anul trecut. Volumul s-adiminuat cu o treime, de la un trimestru la altul, astfel ca intrimestrul al treilea tranzactiile institutionale au cumulat 13,3milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO