ZF 24

Piata romaneasca de HR este cu 25 de ani in urma celei spaniole

08.06.2008, 15:00 14

Cele 4,2 miliarde de euro alocate Romaniei pana in 2013 sub forma de fonduri structurale prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU) ii atrag ca un magnet nu doar pe specialistii autohtoni in resurse umane, ci si pe investitorii straini. In prima jumatate a lunii aprilie, firma spaniola de HR Creare Resurse Umane si-a facut debutul pe o piata de training locala.

Spaniolii au testat terenul inca de acum un an si jumatate, iar entry-ul l-au facut cu ajutorul unui roman cu 13 ani de experienta in ministerul muncii, Razvan Cirica, care a fost numit in functia de general manager al Creare. Cirica este singurul actionar roman al firmei de resurse umane, cu o participatie de 10%, in vreme ce Pau Hortal, presedintele Creare, are 40% din firma.

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, care sunt motivele pentru care compania de resurse umane a ales sa vina in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO