ZF 24

Piaţa de bere a rămas constantă în 2019, la 16,7 mil. hectolitri „Preferinţa românilor pentru mixurile de bere şi berile aromatizate este în creştere”

Piaţa de bere a rămas constantă în 2019, la 16,7 mil....

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.04.2020, 13:43 112
Volumul pieţei de bere a fost în 2019 de 16,7 milioane de hectolitri, situându-se la aproximativ acelaşi nivel (+0,4%) faţă de anul anterior, arată datele de la Asociaţia Berarii României. Consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 86 litri, iar ambalajele de sticlă şi-au mărit ponderea în consum. “Sectorul de bere continuă să aibă o contribuţie semnificativă la economia şi societatea din România. Chiar şi în condiţiile unei stagnări în volum a pieţei, industria berii asigură, direct şi indirect, un număr important de locuri de muncă şi generează creştere prin angajamentul său pe termen lung de a investi la nivel local şi de a consolida o industrie responsabilă. Traversăm o perioadă plină de provocări în contextul pandemiei COVID-19. Mai mult ca oricând, Asociaţia îşi propune să continue impactul pozitiv al sectorului de bere în România”, a declarat Dan Robinson, preşedintele Asociaţiei Berarii României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO