ZF 24

Pfizer continuă lupta împotriva pandemiei: Compania a început dezvoltarea unui vaccin împotriva tulpinii Omicron

Pfizer continuă lupta împotriva pandemiei: Compania a...

Autor: Andrei Şerbănescu

11.01.2022, 13:45 123

Pfizer a început dezvoltarea unui vaccin hibrid care combină doza iniţială cu o formulă care protejează împotriva variantei Omicron, a declarat CEO-ul gigantului farma, potrivit Bloomberg.

În timp ce cercetările continuă, Pfizer va evalua noua formulă hibridă în raport cu o doză specifică Omicron şi va determina care este cea mai potrivită pentru a fi scoasă pe piaţă, a declarat directorul executiv Albert Bourla pe 10 ianuarie la Conferinţa JPMorgan Healthcare.

Pfizer va fi gata în martie să se adreseze autorităţilor de reglementare din Statele Unite pentru autorizarea vaccinului modificat. Potrivit doctorului Bourla, producţia vaccinului deja a început.

Pfizer a declarat la sfârşitul lunii noiembrie, la scurt timp după ce noua tulpină a fost detectată pentru prima dată în Africa de Sud, că lucrează la un vaccin specific împotriva Omicron.

Conducerea Pfizer a declarat că va continua să ofere resurse suplimentare unităţii de vaccinare a companiei şi că urmăreşte, de asemenea, să implementeze tehnologia ARN mesager şi în alte domenii.

„În mod clar, (ARNm) este o tehnologie foarte ofertantă şi insuficient exploatată”, a declarat dr. Bourla, conform sursei menţionate.

Luni, Pfizer a anunţat că principalele direcţii de cercetare ale companiei vor fi vaccinurile cu ARNm împotriva Covid-19, bolile rare şi cancerul.

Pfizer face, de asemenea, progrese în extinderea accesului la tratamentul său oral anti Covid-19, Paxlovid.

„În câteva săptămâni îl vom avea peste tot, „ a spus dr. Bourla despre accesul SUA la noul tratament.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO