Prima pagina

Petrom cumpara Shell Gas Romania

08.05.2007, 17:55 11

Petrom, cea mai mare companie din Romania, a luat decizia de a-si exercita dreptul de preemtiune in ceea ce priveste achizitionarea a 55.53% din actiunile Shell Gas Romania SA si a 60% din actiunile Trans Gas Services SRL.
Petrom achizitioneaza Shell Gas Romania SA si Trans Gas Services SRL ca urmare a deciziei Shell de a renunta la afacerile cu GPL din Romania, Bulgaria, Cehia, Germania, Spania si Elvetia.
Finalizarea tranzactiei este conditionata de semnarea documentelor necesare tranzactiei cu Shell Gas (LPG) Holdings BV si avizul Consiliului Concurentei, estimat a fi obtinut in trimestrul trei al acestui an.
"Achizitia ne va permite sa ne consolidam pozitia pe care o detinem pe piata de GPL din Romania. Aceasta tranzactie creeaza sinergii cu activitatile noastre pe piata de GPL si ne permite sa ne crestem cota de piata, care, in prezent, este de circa 17% pentru distributia de butelii si de 2% pentru autogaz", spune Tamas Mayer, membru al comitetul executiv al Petrom, responsabil cu activitatea de marketing.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO