ZF 24

Petrom a platit 2,5 mil. euro pentru 23,7% din Petrom Aviation, in oferta de preluare

09.02.2009, 17:55 25

Petrom (SNP) a cumparat 23,76% din actiunile distribuitorului de combustibil pentru industria aeronautica Petrom Aviation (ROFU), in cadrul ofertei publice de preluare obligatorie pe care a derulat-o incepand din data de 16 decembrie 2008. Compania petroliera a platit 10,7 mil. lei (2,5 mil. euro) pentru actiunile achizitionate.

In urma operatiunii, Petrom si-a majorat participatia de la 69,37% la 93,14%, si ar putea sa delisteze firma. Potrivit prospectului de oferta, in urma operatiunii, Petrom ar putea sa absoarba Petrom Aviation sau sa inceapa demersurile pentru delistarea firmei de pe piata RASDAQ a Bursei de Valori Bucuresti.

Pachetul vizat de oferta Petrom reprezenta 30,63% din capitalul Petrom Aviation. Petrom a platit cate 0,243 lei pentru fiecare titlu pe care nu il controla. Operatiunea a fost intermediata de UniCredit CAIB Securities.

SIF Oltenia a vandut in cadrul ofertei pachetul de actiuni pe care il controla la Petrom Aviation, reprezentand 5,5% din capitalul furnizorului de carburanti pentru avioane pentru care a incasat 2,4 mil. lei. Anterior ofertei de cumparare, in structura actionariatului Petrom Aviation se mai regasea Rivta Handelsge, firma controlata de omul de afaceri Fathi Taher, cu 6% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO