ZF 24

Peste jumatate din veniturile cluburilor de fotbal din Anglia se duc pe salariile jucatorilor

01.06.2008, 19:30 18

Salariile acordate de catre cluburile din Premier League au ajuns, in sezonul 2006/2007, la o proportie record din veniturile totale ale acestora, se arata intr-un studiu al firmei Deloitte, citat de BBCNews.
Veniturile totale ale cluburilor din prima liga britanica au atins in sezonul trecut nivelul de 1,5 mld. lire sterline (1,89 mld. euro), in timp ce salariile fotbalistilor au inregistrat cel mai mare procent raportat la veniturile totale din 1992 incoace. Cautand sa-si asigure succesul pe plan fotbalistic, cluburile au cheltuit mai multi bani pentru jucatori in detrimentul propriilor profituri, se arata in acelasi raport.

Iar in aceasta situatie, doar opt din cele douazeci de cluburi din Premier League au inregistrat un profit operational in sezonul 2006/2007. In sezonul anterior numarul echipelor care au inregistrat un asemenea rezultat a fost dublu.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine ce cuprinde raportul firmei Deloitte si care au fost cele mai semnificative investitii care s-au inregistrat in cadrul cluburilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO