ZF 24

Peste 160 de români au în conturi cel puţin 30 de milioane de dolari

Peste 160 de români au în conturi cel puţin 30 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

08.03.2016, 14:14 1409

În România sunt 169 ultra bogaţi, cu o avere de peste 30 milioane de dolari fiecare,  numărul acestora urmând să crească pana la 287 în anul 2025, se arată în studiul despre averile private globale The Wealth Report, realizat de Knight Frank.

America de Nord găzduieşte cel mai mare număr de persoane ultra-bogate, aproximativ 69.300, fiind urmată de Europa cu 46.200. Asia ocupă poziţia a treia, cu o populaţie ultra-bogată de 41.100 persoane. Cu toate acestea, se asteaptă ca acest clasament să se modifice în următorii zece ani, previziunile arătând că Asia va depăşi Europa şi va deveni al doilea cel mai mare hub pentru persoanele ultra bogate până în 2025.

Raportul The Wealth Report, aflat la a zecea ediţie, prezintă o perspectivă asupra comportamentului persoanelor ultra-bogate din lume (UHNWI - ultra high net worth individuals”, cu o avere mai mare de 30 milioane dolari), distribuţia globală a bogaţiei şi oraşele care domină din acest punct de vedere.

În prezent, există 187.500 de persoane ultra bogate în lume, în scădere de la 193.100 în 2014, potrivit datelor furnizate de New World Wealth pentru raportul Knight Frank – The Wealth Report.

Studiul analizează cele mai importante oraşe la nivel global în ceea ce priveşte locul în care trăiesc, investesc, îşi educă copiii, îşi dezvoltă afacerea şi îşi petrec timpul liber cei mai bogaţi oameni din lume. 

La nivel mondial, Londra a declasat oraşul New York, pentru al doilea an consecutiv, fiind clasificat drept cel mai important oraş pentru ultra – bogaţi, potrivit raportului Knight Frank, o analiză anuală a fluxurilor bogaţiei şi investiţiilor imobiliare din întreaga lume. Deşi oraşul New York are cei mai mulţi rezidenţi ultra-bogaţi, poziţia geografică a Londrei permite acesteia să fie accesibilă unui număr mai mare de 16.000 de persoane ultra bogate în 2 ore de zbor, în comparaţie cu 8.300 în New York, explicând astfel importanţa Londrei pentru populaţia ultra-bogata.

Pe de altă parte, în Bucureşti se pot cumpăra 300 de metri pătraţi de spaţii rezidenţiale de lux cu un milion de dolari, faţă de 17 de metri pătraţi în Monaco, 22 de metri pătraţi în Londra sau 57 de metri pătraţi în Paris, arată studiul.

Valoarea proprietăţilor rezidenţiale de lux la nivel global a crescut în medie cu peste 1.8% în 2015. Monaco – pentru al 9-lea an consecutiv  este cel mai scump oraş în ceea ce priveşte cumpărarea de locuinţe de lux, cu 1 milion de dolari putându-se cumpăra doar 17 metri pătraţi de spaţii rezidenţiale. Pe locurile doi şi trei se află Hong Kong şi Londra, unde se pot cumpăra 20 şi respectiv 22 metri pătraţi pentru 1 milion de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO