ZF 24

PerfectDent, jucător din piaţa stomatologiei cu afaceri de 1,8 mil. lei: Activitatea a scăzut cu 30% în prima lună după revenirea în clinica dentară

Denisa Zaharia, fondatoarea PerfectDent, o clinică de stomatologie din Bucureşti, cu afaceri de 1,8 milioane de lei în 2019.

Denisa Zaharia, fondatoarea PerfectDent, o clinică de stomatologie din Bucureşti, cu afaceri de 1,8 milioane de lei în 2019.

Autor: Georgiana Mihalache

16.06.2020, 16:53 243

♦ Din 21 martie până la 15 mai cabinetele dentiştilor au fost închise pentru limitarea răspândirii COVID-19 ♦ Peste 15.000 de cabinete au fost afectate, fiind o piaţă puternic fragmentată ♦ PerfectDent, un jucător mic din Bucureşti, a avut cu 30% mai puţini pacienţi în prima lună de la deschidere ♦ Trei din zece pacienţi au revenit cu probleme mai grave.

Starea de urgenţă şi suspendarea activităţii cabinetelor stomatologice au afectat atât businessurile din acest domeniu, cât şi sănătatea dentară a pacienţilor, trei din zece pacienţi având probleme mai grave după ce două luni nu au putut merge la dentist, arată o analiză a medicului Denisa Zaharia, fondatoarea clinicii PerfectDent din Capitală.

„Vorbim despre o scădere cu 30% a activităţii, pacienţi noi cu 50% mai puţini, o creştere între trei şi cinci ori a preţului echipamentelor de protecţie şi cu 20% a preţurilor tuturor materialelor medicale folosite în tratamentele stomatologice, 30% dintre pacienţii vechi au revenit la cabinet cu probleme agravate care au necesitat tratamente mai complexe şi mai costisitoare“, a spus Denisa Zaharia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO