ZF 24

Penny Market a investit 19 milioane euro în cel de-al treilea depozit logistic, în judeţul Bacău

Penny Market a investit 19 milioane euro în cel de-al...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2017, 14:57 319

Penny Market, parte din grupul german REWE, a deschis cel de-al treilea centru logistic al reţelei şi primul din zona Moldovei, în judeţul Bacău, comuna Nicolae Bălcescu, în urma unei investiţii de peste 19 milioane euro.

Noul centru logistic din Bacău vizează optimizarea fluxului logistic şi a distribuţiei regionale a produselor către magazinele Penny Market din nord-estul ţării. Acesta va asigura distribuţia produselor în aproximativ 45 de filiale pentru început, cu posibilitate de extindere la 90 - 100 de magazine. Depozitul a creat peste 150 de locuri de muncă, o mare parte dintre angajaţi fiind chiar din oraşul Bacău.

“Alături de extinderea şi modernizarea reţelei de magazine, optimizarea lanţului logistic este o direcţie importantă de creştere a eficienţei şi a prospeţimii atât pe plan local, cât şi la nivelul Grupului REWE. Proiectul face parte din cadrul strategiei de dezvoltare a reţelei de distribuţie Penny Market la nivel naţional şi vine în completarea celor două centre existente din oraşele Turda şi Bucureşti” a declarat Daniel Gross, General Manager REWE România.

Grupul REWE România deţine 200 de magazine Penny Market la nivel naţional. În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount, deţinute de REWE România, vor fi transformate în Penny Market în cursul anului 2017. 

Reţeaua a înregistrat o cifră de afaceri de circa 600 mil. euro în 2015, ultimul an pentru care există date publice, din care mărcile proprii generează 28-30%. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO