ZF 24

Pedersen & Partners: Managerii de top de pe piata locala au fost lasati de capul lor prea mult timp

11.01.2009, 18:40 51

Lipsa de preocupare a executivilor de la sediile centrale ale multinationalelor pentru coordonarea managerilor filialelor locale este una din principalele erori de management ale ultimilor ani, care se adauga efectelor crizei economice, este de parere Ulrik Rasmussen, partener in cadrul firmei de executive search Pedersen & Partners, care are 37 de birouri in 36 de tari.
“Cei mai multi manageri de top de pe piata locala au fost lasati de capul lor prea mult timp. Piata si businessurile cresteau atat de mult incat headquarter-ul nu a simtit nevoia sa intervina asupra deciziilor managementului local. S-a aplicat principiul 'De ce sa repari ceva ce nu e stricat?”, spune el.
Structurile de business din Vest sunt, in contextul crizei economice globale, mai putin expuse decat cele locale. O alta eroare strategica este lipsa de atentie acordata concurentei. “in Occident, situatia este diferita. Piata este concurentiala, iar managementul are respect pentru competitie. in Romania a fost suficient spatiu pentru fiecare, iar oamenii au <uitat> de competitie. Managerii s-au focusat prea mult pe vanzari si nimeni nu s-a oprit sa se mai intrebe ce se intampla cu oamenii. Piata a fost nebuna, iar oamenii au fost platiti mai mult decat vecinii nostri». Cititi mai mult in suplimentul Profesii, care apare maine, impreuna cu ZIARUL FINANCIAR.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO