ZF 24

PC Garage introduce plata online cu telefonul fără card bancar

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Ioana Nita

16.01.2014, 21:00 1495

Compania Seamless, care a dezvoltat aplicaţia de plăţi mobile SEQR, a încheiat un contract de colaborare cu magazinul online de produse IT&C PC Garage, acesta fiind primul retailer online care intră în reţeaua de magazine partenere unde utilizatorii pot plăti direct online de pe smartphone fără a folosi un card bancar, prin soluţia SEQR.

„Acesta este primul magazin online care intră în reţeaua noastră”, a declarat Oana Nanulescu, country manager al Seamless România. Aplicaţia SEQR le permite utilizatorilor de smartphone-uri să facă plăţi în reţeaua de magazine şi restaurante partenere, în prezent în număr de 448.

Pentru a efectua o plată, utilizatorii trebuie ca, după finalizarea coşului de cumpărături, să selecteze opţiunea de plată SEQR, să scaneze codul QR de pe ecranul monitorului prin intermediul aplicaţiei şi să valideze operaţiunea cu codul său PIN.

„Soluţia de plată «mobile wallet» SEQR reprezintă un pas important în eCommerce“, a spus Marius Ghenea, preşedintele grupului PC Garage. Aplicaţia este disponibilă gratuit pentru utilizatorii de Google Android şi Apple iOS, dar poate fi utilizată în prezent doar de clienţii Garanti Bank.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 17.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO