ZF 24

Paul Wolfowitz refuza sa demisioneze din functia de director al Bancii Mondiale

01.05.2007, 16:01 8

Directorul Bancii Mondiale, Paul Wolfowitz, apreciaza ca este victima unei campanii de discreditare si refuza sa demisioneze, in contextul scandalului determinat de promovarea unei angajate cu care avea o relatie personala, transmite Reuters.
Wolfowitz arata, intr-un comunicat transmis Consiliului de Administratie al Bancii Mondiale care a analizat acuzatiile privind interventiile in favoarea transferarii si a majorarii salariului unei functionare a institutiei, ca modul de abordare a problemei a devenit "un circ".
"Scopul acestei campanii de discreditare este crearea unei profetii care sa se indeplineasca, potrivit careia sunt un lider ineficient si trebuie sa ma retrag doar pe baza acestui motiv, chiar daca acuzatiile privind lipsa de etica nu au sustinere", a afirmat Wolfowitz, precizand ca nu va demisiona "in fata unor acuzatii fictive de conflic de interese".
El nu a exclus totusi posibilitatea retragerii din functie, precizand insa ca nu poate fi obligat sa actioneze in acest mod. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO