ZF 24

Patru tineri au vânzări de 60.000 de euro cu un atelier de pictură şi olărit

Patru tineri au vânzări de 60.000 de euro cu un atelier...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.03.2015, 16:00 3312

Radu Eugen Zaharia, Aniela Ovadiuc, Vanda Maria Sturdza şi Vladimir Iuganu, patru tineri cu vârse cuprinse între 26 şi 38 de ani, au deschis în luna februarie anul trecut atelierul ArtTime în care au investit circa 10.000 de euro.

În atelierul ArtTime se regăsesc diferite obiecte produse în atelierul de ceramică şi fier forjat, iar serviciile pe care acesta le oferă sunt cursuri de pictură pe ceramică şi olă­rit, dar şi posibilitatea de a-ţi picta singur obiecte cumpărate.

„Ideea s-a înfiripat în urma unei călătorii în Viena, unde am văzut o afacere similară care m-a fascinat şi m-a determinat să materializez şi la noi în ţară acest concept”, spune Radu Eugen Zaharia, de profesie arhitect. Aniela Ovadiuc este artist vizual, în timp ce Vanda Sturdza şi Vladimir Iuganu sunt scenografi.

Cele mai cerute ateliere sunt pictura pe ceramică şi olăritul, iar vârstele celor care ajung în atelierul ArtTime sunt cuprinse între 6 şi 60 de ani.

„Uneori copiii vin împreună cu bunicii pentru a face cadouri unicat părinţilor. (...) Ne adresăm tuturor consu­ma­to­rilor şi iubitorilor de frumos, indiferent de vârstă”, povesteşte Radu Zaharia, unul dintre proprietarii atelierului unde lucrează trei angajaţi. 

Pentru a picta pe ceramica costul depinde de obiectul ales spre a fi pictat, material, dimensiune sau complexitatea for­mei. Zaharia spune că preţurile variază între 7 şi 170 lei.

Iar pentru olărit un curs alături de meşter olar costă 50 lei/oră, la care se adaugă un obiect la alegere care merge la ardere.

„De asemenea onorăm şi diverse comenzi cu caracter artistic, obiecte unicat”.

Atelierul pus pe picioare de cei patru tineri a avut anul trecut o cifră de afaceri de 60.000 de euro şi îşi doresc o creştere de 10-15% a vânzărilor pe an. Cât despre extinderea în alte oraşe, tinerii vor mai întâi să stabilizeze afacerea din Bucureşti şi apoi să se uite spre alte oraşe.

„În următorii 2-3 ani dorim să creştem veniturile cu 10-15% pe an. Ne vom extinde şi în alte oraşe în momentul în care vom reuşi să punem pe picioare atelierul ArtTime din Bucureşti”, a afirmat Radu Eugen Zaharia.

Cât despre diferenţele dintre un job şi businessul propriu, antreprenorul spune că unei afaceri proprii îi acorzi mult mai mult timp decât unui loc de muncă într-o companie.

„Din punctul meu de vedere principalele diferenţe dintre a avea un job şi a avea propria firmă se regăsesc în orele de lucru, într-un business propriu acorzi mult mai mult timp decât ai acorda unui job. Iar intr-un job în ziua de salariu ştii că trebuie să iei bani, dar atunci când ai o afacere trebuie să fii pregătit să dai bani”, consideră Zaharia, unul dintre asociaţii firmei Art Time Atelier de Creaţie, care operează atelierul cu acelaşi nume.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO