ZF 24

Patru eleve la un liceu de informatică din Constanţa au câştigat un concurs NASA pe tema colonizării spaţiale

Patru eleve la un liceu de informatică din Constanţa au...
19.04.2013, 17:47 768

Patru eleve ale Liceului Teoretic Internaţional de Informatică din Constanţa au câştigat premiul I anul acesta la un concurs NASA , care a avut tema generală colonizarea spaţiale, scrie cotidianul Replica de Constanţa.

 

Elevele s-au înscris în urmă cu 6 luni în concurs, care a avut tema generală Space Settlement (Aşezare Spaţială) şi au participat cu un proiect denumit TAAMY, denumire inspirată din iniţialele numelor lor. Ulterior au aflat că Tammy este un fruct, care introdus în orice tip de mâncare, o îndulceşte, lucru care le-a inspirat în conceperea introducerii proiectului.

 

“Tammy este un fruct, care introdus în orice tip de mâncare, o îndulceşte. Acest lucru ne-a inspirat pentru conceperea introducerii proiectului. Aşa cum acest fruct păcăleşte simţurile, şi aşezarea spaţială e modul nostru de a păcăli natura. Dacă se va întâmpla ceva cu Pământul, vom putea locui pe altă planetă, a declarat Teodora Ciangă, elevă în clasa a IX-a A la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică Constanţa.

 

La proiect s-a lucrat 6 luni, câte cel puţin 3 ore pe zi, după terminarea orelor în laboratorul de informatică, sub îndrumarea profesorului coordonator, Cabas Ali. S-a lucrat şi în week-end-uri şi oricând s-a găsit puţin timp liber. A fost conceput, gândit şi scris în limba engleză şi aşternut numai pe hârtie. Proiectul a constat în construirea unui Pământ artificial amplasat pe orbita din jurul Pământului, într-unul din punctele Langragiene, mai precis în punctul L5. î

 

Citiţi mai mult despre premiul câştigat de elevele din Constanţa pe www.replicaonline.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO