ZF 24

Patronatele: ordinul privind impozitul pe venit va creste evaziunea

22.02.2008, 10:22 18

Ordinul ministerial referitor la impozitul pe venit este o masura luata pentru a "acoperi gaurile negre rezultate din promisiunile electorale cu privire la cresterea pensiilor", dar fara fundamentare economica, si care va duce la extinderea evaziunii fiscale, afirma reprezentantii patronatelor, citati de Mediafax.

"Statul va afecta si mai mult firmele de transport, care vor avea tendinta sa devina evazioniste. In loc sa incurajeze trecerea pe cartea de munca a unui salariu mai mare, incurajeaza subterfugiile. Orice incercare de impozitare suplimentara va mari evaziunea fiscala din domeniul transporturilor creata de gaurile negre din buget", a declarat agentiei Mediafax presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT), Augustin Hagiu.

In opinia sa, statul ar trebui sa faca o analiza la nivel macroeconomic si sa vada aplicabilitatea masurilor fiscale din fiecare domeniu.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO