ZF 24

Patriciu: O alternativa pentru asigurarea livrarilor de gaze catre Europa este ruta Baku-Constanta

13.02.2008, 16:00 14

O alternativa pentru asigurarea livrarilor de gaze catre Europa este ruta Baku - Constanta, prin intermediul terminalului georgian Batumi, situat pe malul Marii Negre, a declarat Dinu Patriciu, directorul general al Rompetrol, citat de agentia azera de presa Trend.

"Europa incearca sa gaseasca rute alternative pentru Rusia. Traseul din Baku (capitala Azerbadjanului), catre portul Constanta, prin intermediul terminalului georgian Batumi, este una dintre rutele alternative", a spus Patriciu, in cadrul unei intalniri cu presa care a avut loc la Astana, capitala Kazahstanului.

Terminalul georgian Batumi si portul Constanta ar putea fi o legatura intre Kazahstan si Europa.

"Am inceput sa dezvoltam terminalul Batumi imediat dupa ce acesta a fost achizitionat de KazMunaiGaz, cu ajutorul rafinariei noastre din Constanta", a adaugat Patriciu.

Potrivit omului de afaceri roman, aceasta este o ruta alternativa pentru asigurarea securitatii in domeniul energetic in Europa, precizand ca ar putea fi vorba despre transportul prin intermediul tancurilor prin Batumi si Constanta, sau despre constructia unei conducte prin Marea Neagra sau prin regiunea apropiata.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO