ZF 24

Patriciu: Indiferent de rezultatul referendumului, Rompetrol merge inainte

17.05.2007, 14:36 15

"Chiar daca Basescu se va intoarce cu 80% din voturi, acest lucru nu va avea nici cel mai mic impact asupra afacerilor Rompetrol din Romania", a declarat Dinu Patriciu, presedintele grupului Rompetrol. Intrebat daca, in eventualitatea in care presedintele suspendat al Romaniei, Traian Basescu, va fi repus in fuctie cu un vot covarsitor la referendumul de pe 19 mai, se gandeste sa-si vanda afacerea din Romania pentru a investi in alta parte, Patriciu a raspuns: "Sub nicio forma! Voi continua sa dezvolt Rompetrolul asa cum mi-am propus in continuare."

Cel mai important activ al grupului Rompetrol in Romania este rafinaria Petromidia, activ dorit de multi investitori datorita capacitatii ei de rafinare si pozitiei strategice in care este amplasata, langa Marea Neagra. Grupul Rompetrol a inregistrat anul trecut afaceri de 5,6 miliarde de dolari iar pentru anul acesta estimaza afaceri de 7,5 miliarde de dolari. Aproximativ 30% din afacerile grupului sunt realizate in Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO