ZF 24

Pasquale Natuzzi: Datorită aprecierii bruşte a dolarului faţă de euro, investiţia în România se dovedeşte o reuşită. Ne batem cu China

Pasquale Natuzzi, preşedintele Natuzzi Group

Pasquale Natuzzi, preşedintele Natuzzi Group

Autor: Ioana David

13.06.2015, 09:38 1009
Pasquale Natuzzi, preşedintele Natuzzi Group, cel mai mare producător de mobilă din Italia, spune că fabrica pe care o deţine la Baia Mare lucrează la capacitate maximă, dar că odată cu implementarea unui nou proces de producţie va fi eliberat un spaţiu neexploatat de cel puţin 20%.
 
„Stabilimentul este deja echipat cu tehnologii pentru a gestiona întregul proces de producţie, dar există un plan de investiţii suplimentare pentru achizi­ţionarea de maşini pentru a fi utilizate la tâmplărie şi achiziţionarea echipamentelor necesare pentru punerea în aplicare a unui nou proces de productie, denumit Moving Line“, a precizat omul de afaceri italian într-un interviu acordat pe email Ziarului Financiar.
 
Valoarea noii investiţii nu a fost făcută publică, însă până acum grupul italian a anunţat că a investit 38 mil. euro, astfel că a ajuns să opereze o fabrică de 400.000 mp (din care suprafaţa acoperită este de 76.000 mp) în care lucrează peste 1.300 de oameni. Anul trecut, fabrica, operată de entitatea Italsofa România SRL, a facturat de 303 mil. lei. Italsofa este al doilea mare producător român de mobilă, după Aramis Invest, iar producţia merge în cea mai mare parte la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO