ZF 24

Parlamentul European a adoptat noi reguli pentru sectorul creditelor de consum

16.01.2008, 17:30 16

Parlamentul European a adoptat, miercuri, noi reguli menite sa intensifice concurenta in sectorul creditelor de consum si sa reduca costurile imprumuturilor personale pentru cei 490 de milioane de cetateni ai Uniunii Europene (UE), transmite Reuters.

Noile reguli, care au primit spijinul prealabil al statelor membre, au fost sustinute de 695 de membri ai Parlamentului European, in timp ce doar 7 au fost impotriva, iar 20 s-au abtinut.

In baza acestor prevederi, consumatorii vor primi informatii standardizate despre imprumuturi, pentru a putea compara mai usor ofertele, ceea ce va determina concurenta sa scada ratele anuale ale dobanzii.

De asemenea, clientii vor avea dreptul sa renunte la un credit fara a preciza un motiv anume si fara taxe suplimentare, si vor putea rambursa imprumutul in orice moment, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

Noile reglementari se refera la imprumuturile personale cu o valoare cuprinsa intre 200 si 75.000 de euro si au scopul de a impulsiona liberalizarea pietelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO