ZF 24

Pariurile lui Buffett tripleaza profitul fondului Berkshire Hathaway

Pariurile lui Buffett tripleaza profitul fondului Berkshire Hathaway
08.11.2009, 12:36 23

Fondul de investitii Berkshire Hathaway, condus de miliardarulWarren Buffett, a anuntat pentru trimestrul trei un profit de 3,24miliarde dolari, sau 2.087 dolari pentru actiuni clasa A, de treiori mai mare decat profitul de 1,06 miliarde inregistrat in aceeasiperioada a anului trecut, informeaza Reuters.

Rezultatele fondului au fost anuntate la trei zile dupa ceBuffett a facut cea mai mare investitie din viata sa, preluareaoperatorului de cale ferata Burlington Northern santa Fe, pentru 26miliarde dolari. Anterior, Berkshire a detinut o participatie de23% in cadrul companiei.

Excluzand investitiile, profitul operational a coborat cu maiputin de 1%, la 2,06 miliarde dolari, de la 2,07 miliardedolari.

Veniturile companiei au crescut cu 7%, la 29,9 miliarde dolari,desi Berkshire a anuntat ca efectele recesiunii globale au afectatrezultatele mai multor companii industriale, si de retail, caurmare a reducerii "drastice" a cheltuielilor de consum.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO