ZF 24

Pariu curajos de la ING: BNR va duce dobanda cheie la 6,75% pe an

02.02.2010, 12:19 25

BNR ar putea taia 0,75 puncte procentuale din dobanda depolitica monetara la sedinta de maine, pana la 6,75% pe an, pentrua transmite un mesaj de incredere investitorilor straini, dar sipentru a impulsiona refacerea activitatii economie, consideraNicolaie Alexandru Chidesciuc, economistul-sef al ING. El si-arevizuit recent estimarea, dupa ce initial paria pe o scadere dejumatate de punct a dobanzii cheie la sedinta de maine, asemeneamajoritatii analistilor.

"Politica monetara a BNR a fost prea restrictiva in 2009,intrucat a trebuit sa contrabalanseze politica fiscala foarterelaxata. BNR a castigat astfel credibilitate in ochiiinvestitorilor straini, dar a lovit in acelasi timp in activitateaeconomica. O reducere agresiva de dobanda ar fi interpretata deinvestitori ca un semnal de incredere ca lucrurile merg bine inRomania, iar in paralel al oferi sustinere pentru reluareacresterii economice", spune Chidesciuc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO