ZF 24

Paradoxul mediului de afaceri local: România este fruntaşă la ”rata de antreprenoriat”, dar pe ultimul loc la numărul de companii vs populaţia totală. „Numărul de persoane apte efectiv să fie implicate într-o companie a scăzut semnificativ în ultimii 20 de ani”

Paradoxul mediului de afaceri local: România este...

Autor: Roxana Rosu

11.12.2016, 10:00 246

România are printre cele mai ridicate ”rate de antreprenoriat” din Europa Centrală şi de Est, de aproape 15%, dar în acelaţi timp are cel mai scăzut raport al numărului de companii la populaţia totală, spun analiştii Coface.

Conform datelor de la Registrul Comertului, aproximativ 3,22 miloane de persoane fizice au deţinut, în calitate de acţionar direct, cel puţin o companie in România, dintre aceştia aproximativ 8% fiind persoane fizice din strainatate. Astfel, circa 2,9 milioane de români au deţinut cel puţin o companie in România, ceea ce implică o rată de acţionariat de aproape 15%, una dintre cele mai ridicate din Europa Centrala si de Est.

Pe de altă parte, dupa Serbia, Romania inregistreaza în regiune cel mai scazut raport al numarului de companii la 1.000 de locuitori, respectiv 23.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO