ZF 24

Parabo, BCE: Revenierea economiei spaniole ar putea dura mai mult decat a celorlalte economii

12.07.2009, 17:32 16

Jose Manuel Gonzales-Paramo, membru in comitetul de conducere al Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat ca economia Spaniei va avea nevoie de mai mult timp pentru a-si reveni decat alte tari din zona euro, ca urmare a datoriilor, somajului si pietii muncii, care in acest moment este inghetata, informeaza Bloomberg.

"Revenirea va fi mai inceata ca urmare a datoriilor, trase in jos de constructii, de nivelul de educatie si al somajului si de deficientele de pe piata muncii, care trebuie sa fie mai flexibila", a spus Paramo intr-un interviu acordat publicatiei spaniole El Pais.

Rata somajului s-a dublat in mai putin de doi ani, desi economia a inregistrat o scadere mai mica decat zona euro, fiind necesara o reforma a pietei muncii pentru a putea avea sustinere in vederea revenirii economiei, a mentionat acesta, facand referire la o forta de munca exclusiv specializata pe constructii.

Spania a creat jumatate din noile locuri de munca intr-un moment in care industria constructiilor se afla intr-un moment de boom, piata imobiliara participand in proportie de 18% la PIB-ul Spaniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO