ZF 24

Papalekas îşi mai îndeplineşte un vis: obligaţiunile Globalworth, în valoare de 550 mil. euro, se listează începând de luni la Bursa de Valori Bucureşti

Fondul de investiţii Globalworth listează începând cu data de 31 iulie la Bursa de Valori Bucureşti obligatiunile emise de companie. Emisiunea de obligaţiuni, intermediată şi de brokerul român BT Capital Partners, se va desfăşura la Bucureşti şi la Dublin. Globalworth îşi refinanţează datoriile şi se pregăteşte de alte investiţii. 

BT Capital Partners, un broker de top cinci din România, are mandat pentru listarea obliga­ţiu­nilor Global­worth pe bursa de la Bu­cureşti, în ceea ce va fi cea mai mare emisiune de euro­bonduri corporative de 550 mil. euro aduse la bursa românească, potrivit unei surse oficiale.

Listarea la Bucureşti a obligaţiunilor emi­se de fondul de investiţii imobiliare va depăşi „benchmarkul“ de o jumătate de miliard de euro, ceea ce va poziţiona bursa românească şi mai mult pe radarele investitorilor străini.

Obligaţiunile pe cinci ani emise de Global­worth au o dobândă anuală fixă de 2,875% şi sunt scadente în iunie 2022, iar compania vrea ca în urma strângerii de bani să-şi plătească unele datorii şi să finanţeze expansiunea în România şi în regiune.

Dobânda se poate plăti anual începând cu data de 20 iunie 2018.

Globalworth a aplicat pentru emisiunea de obligaţiuni în cadrul bursei irlandeze de la Dublin. Obligaţiunile au primit un rating de BB Plus/Stabil de la Standard & Poor's şi Ba2/Stabil de la Moody's.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.