ZF 24

Panos Manolopoulos, Staton Chase: Daca vrei sa devii un manager bun, trebuie sa incepi din Est

23.03.2008, 15:00 13

Daca nu ar fi venit oferta pentru Orientul Mijlociu, spune ca ar fi ramas in Romania, dar s-ar fi retras din managementul operational. Singura varianta pe care o exclude din start este cea a intoarcerii in Grecia, care ar fi reprezentat "un pas inapoi in acest moment al carierei sale". Dupa preluarea jobului din Dubai, urmatorul pas firesc din punct de vedere profesional este preluarea pozitiei de vicepresedinte Staton Chase pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

"Daca vrei sa fii un manager de succes, trebuie sa incepi in Est. Aici trebuie sa iti faci trainingul apoi sa mergi in Orientul Mijlociu si apoi in China. Dupa 20-25 de ani, vine momentul sa te pensionezi in SUA. O miscare in sens invers este gresita, pentru ca nu poti invata lucruri interesante, ca manager, pe pietele dezvoltate si mature".

Cititi in suplimentul ZIARULUI FINANCIAR de luni, Profesii, care sunt diferentele dintre piata locala si celelalte si despre cel mai bun exercitiu in formarea unui manager.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO