ZF 24

Pacuraru: intentia Guvernului roman este sa liberalizeze complet piata muncii

22.05.2007, 18:36 14

Ministrul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, Paul Pacuraru, i-a comunicat comisarului european pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Egalitatea de Sanse, Vladimir Spilda, intentia Guvernului roman de a liberaliza complet piata fortei de munca inclusiv pentru tarile, care au impus restrictii lucratorilor romani, renuntand la ideea de reciprocitate.
Pacuraru a avut pe data 16 mai 2007 o intrevedere cu Vladimir Spidla, Comisarul european. In conditiile in care temerile unor state membre privind migratia masiva a fortei de munca din Romania catre spatiul UE s-au dovedit neintemeiate, ministrul roman a solicitat sprijinul oficialului european pentru eliminarea restrictiilor impuse lucratorilor din Romania.
In Sedinta de Guvern de maine se va discuta un Memorandum prin care se solicita aprobarea Guvernului pentru liberalizarea completa a accesului cetatenilor Uniunii Europene pe piata muncii din Romania.
In Romania, la data de 31 martie 2007, erau active 8.952 permise de munca, din care doar un procent de 22,3%, respectiv 1.994 de permise sunt acordate cetatenilor statelor membre UE. De asemenea, ponderea lucratorilor statelor UE in totalul numarului de salariati din Romania, respectiv 0,04%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO