ZF 24

Orange, Vodafone, RCS si Zapp - rugate sa faca loc unui nou concurent pe 3G

Orange, Vodafone, RCS si Zapp - rugate sa faca loc unui nou concurent pe 3G
09.04.2009, 13:54 43

Arbitrul telecom le va propune operatorilor Orange, Vodafone, RCS&RDS si Zapp sa renunte la o parte din spectrul aferent licentelor 3G pe care le-au castigat la licitatiile din 2003 si 2005, pentru a putea face astfel posibila scoaterea la licitatie a unei noi licente 3G, afirma Catalin Marinescu, noul presedinte al institutiei.

“Vom discuta cu operatorii despre posibilitatile de reorganizare a spectrului radio aferent 3G pentru a obtine o utilizare mai eficienta a acestei resurse. Finalitatea acestor discutii ar putea fi chiar aparitia unei noi licente 3G”, spune Marinescu.

Noul sef al arbitrului telecom admite insa ca succesul acestui proiect, care ar aduce practic un concurent nou pentru cei patru operatori pe 3G, este dependent de bunavointa Orange, Vodafone, RCS&RDS si Zapp. “Noi nu putem emite o decizie in urma careia sa oferim o noua licenta 3G. Fara acordul operatorilor nu se poate face nimic”.

Marinescu se declara insa increzator ca proiectul nu este mort din fasa, afirmand ca institutia are la indemana resurse si proceduri pentru a stimula operatorii sa renunte la spectrul pe care nu il folosesc. El precizeaza ca daca operatorii isi reduc de bunavoie spectrul 3G utilizat atunci si taxa de licenta va scadea corespunzator.
De altfel, Catalin Marinescu a evitat sa ofere termene in ceea ce priveste acest proiect, mentionand insa ca va discuta cu operatorii pe aceasta tema.


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO