ZF 24

Oracle a închiriat integral prima clădire din Oregon Park

Oracle a închiriat integral prima clădire din Oregon Park

Autor: Bogdan Alecu

26.01.2016, 12:16 1613

Prima clădire din noul ansamblu de birouri Oregon Park, dezvoltat de Portland Trust, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din România, a fost închiriată integral de compania americană Oracle.

Zona dedicată food-retail-ului a fost de asemenea închiriată 100%, cel mai recent chiriaş fiind compania de event catering Flavours, cu brandul Stradale. Flavours este unul dintre jucătorii importanţi în domeniul cateringului de eveniment şi al operării de restaurante. în Oregon Park, Flavours va deschide cel de-al patrulea restaurant Stradale.

Printre cei care au închiriat spaţii în zona de retail se numără şi Lagardere Travel Retail, operatorul conceptului „1 Minute”.  Prezent în principalele centre de afaceri medii şi mari din Bucureşti, „1 Minute” este un brand internaţional de fresh snacking & convenience.

Din punct de vedere tehnic, 95% din structura clădirii A este finalizată, lucrările la interior şi faţadă progresând în paralel. Clădirea are un regim de înălţime de două subsoluri, parter şi 6 etaje şi dispune de o suprafaţă închiriabilă de 20.104 mp. Termenul de finalizare este iunie 2016. În paralel, dezvoltarea Clădirii B continuă conform planificării, spaţiul închiriabil fiind de 24.619 mp. Lucrările la Clădirea C vor începe în cursul acestui an. Cele trei construcţii din complexul Oregon Park vor ocupa o suprafaţă de 69.342 de mp.

„Cu fiecare proiect pe care l-a dezvoltat în România, Portland Trust a stabilit noi standarde de calitate în domeniul clădirilor de birouri din România, aducând cele mai noi şi mai performante tehnologii în construcţia de clădiri de birouri verzi de clasa A. Un exemplu de o astfel de tehnologie este sistemul cu pompe de căldură geotermală, care oferă unul dintre cele mai ridicate grade de eficienţă energetică cunoscute în lume. Oregon Park însumează toate specificaţiile şi tehnologiile care şi-au dovedit eficienţa în proiectele anterioare. Astfel, chiriaşii vor beneficia de un mediu de lucru mai confortabil, dar şi de reduceri semnificative, de până la 40%, ale costurilor finale plătite pentru energia consumată pentru încălzire şi răcire.”, explică Florin Furdui, Country Manager Portland Trust.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO