ZF 24

Oprirea traficului aerian aduce importatorilor de fructe de mare pierderi de circa 10.000 de euro

18.04.2010, 21:34 50

Importul de fructe de mare pe cale aeriana a scazut in ultimiiani din cauza costurilor de pana la 10 ori mai mari fata de celecare presupun transportul cu camionul. Cu toate acestea, cei maiimportanti furnizori de produse marine proaspete care livreazamarfa restaurantelor haute-cuisine ca Heritage sau Casa Vernescu sicelor care apartin hotelurilor de cinci stele Hilton, Radisson Sas,Marriott sau Novotel, importa o parte din produsele din Olanda,Germania sau Italia cu avionul.

"Aducem, o data pe saptamana, produse proaspete din Olanda.Transportul de circa 100 de kilograme de fructe de mare (homari viisau anghila vie) valoreaza circa 2.000 de euro. Pentru restulproduselor, care presupun costuri mai mari, apelam la transportulterestru. Aflam din timp comanda restaurantelor si facem livrareaintr-o saptamana", a declarat Mircea Radianu, Assistant Manager alimportatorului de fructe de mare R Family Prodserv Com.

La o medie de 2.000 de euro saptamanal, valoarea pierderilor pentruacesta saptamana in care traficul aerian este perturbat s-ar putearidica la cel putin 10.000 de euro, daca luam in calcul cei maiimportanti cinci jucatori importanti pe piata importului sidistributiei de fructe de mare din Romania.

"Deocamdata nu am fost afectati, dar probabil ca, daca situatia seva mentine, stocurile furnizorilor se vor termina. Depinde foartemult de capacitatea acestora de a gasi o alternativa", spunreprezentantii restaurantului Heritage.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO