ZF 24

OMT: Master-planul pentru turismul romanesc propune circa 100 de actiuni necesare

09.07.2007, 12:35 18

Master-planul pentru turism, elaborat de Organizatia Mondiala a Turismului (OMT) si reprezentanti ai autoritatilor romane, contine aproximativ 100 de actiuni care trebuie luate pe termen scurt si mediu pentru dezvoltarea acestui sector, se arata in documentul organizatiei.
Strategia a identificat cinci directii principale care trebuie urmarite si imbunatatite, respectiv cercetarea pietei, pregatirea profesionala a angajatilor, asigurarea unor structuri institutionale functionale, planificare si o strategie de marketing focalizata pe pietele cu potential, documentul mentionand si masurile care trebuie luate si organizatiile publice si private responsabile.
"In cazul in care organizatia responsabila pentru implementare nu face eforturile necesare, va trebui sa se recurga la motivarea corespunzatoare", a spus seful echipei de consultanti internationali, Richard Bachelor.
In conditiile in care cele cinci directii identificate in master-plan vor fi urmarite si dezvoltate in urmatorii ani, reprezentantii OMT estimeaza ca pana in 2016, Romania va ajunge la un nivel de zece milioane de vizitatori straini, numar care va avansa pana la 15,5 milioane de persoane pana in 2026, cand contributia turismului in PIB se va cifra la 6,9%, fata de 3,5% in 2006. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO